Ozonowanie żywności w domu

Moda na zdrowe odżywianie jest z nami co najmniej od kilku lat. Różnego typu kampanie społeczne przekonują nas, że to, co ląduje na naszych talerzach, ma olbrzymie znaczenie dla naszego zdrowia i samopoczucia. Chętnie kupujemy więc duże ilości warzyw i owoców, ograniczamy cukier, czerwone mięso i produkty wysoko przetworzone. Na obiad zamiast schabowego, jemy grillowaną rybę lub fit burgera. Oczywiście to wszystko ma bardzo duży sens i przekłada się na funkcjonowanie organizmu, wygląd i większą energię życiową.

Na czym polega ozonowanie pożywienia?

nowoczesny ozonator do żywnościMimo wielu wysiłków, jakie podejmujemy w kwestii wyborów żywieniowych, na niektóre rzeczy nie mamy po prostu żadnego wpływu. Każdy z nas wie, że wszechobecne środki ochrony roślin, pestycydy i wszelkiego rodzaju chemiczne dodatki, w sposób bezpośredni wpływają na jakość artykułów spożywczych. Nie da się ich uniknąć, jeżeli nie produkujemy żywności na własną rękę w ogródku. Czy istnieje zatem sposób, aby wraz z owocami, warzywami, czy mięsem, nie truć się niepotrzebnie szkodliwymi substancjami? Tak. Na pomoc w tej sytuacji przyjść może nowoczesny ozonator do żywności. Jest to urządzenie, które poprzez wytwarzanie aktywnego tlenu, jest w stanie usunąć z ozonowanych produktów pestycydy, pleśnie, grzyby, różnego typu drobnoustroje i zarodniki. Ozonować możemy w zasadzie większość codziennie spożywanych na co dzień produktów- warzywa, owoce, mięso, ryby, wodę, a nawet kasze i rośliny strączkowe. Korzystając z urządzenia, jakim jest nowoczesny ozonator do żywności, w sposób szybki i nieskomplikowany, usuwany z pożywienia szkodliwe substancje chemiczne, zachowując przy tym wszystkie wartości odżywcze. Co ciekawe, nowoczesny ozonator do żywności, przedłuża jej trwałość. Ozon, eliminując drobnoustroje, zabezpiecza artykuły spożywcze przed szybkim psuciem. Dobrze zatem korzystać z urządzenia za raz po przyniesieniu zakupów do domu, a następnie przechowywać je w szczelnie zamkniętych pojemnikach, w miejscu chłodnym i zaciemnionym.

Zdawać by się mogło, nie mamy żadnego wpływu na fakt, że producenci żywności, obniżając koszty produkcji i zwiększając zasięg ich eksportu, dodają do niej środki chemiczne. Nigdy nie mamy pewności, co naprawdę znajduje się w zakupionych artykułach spożywczych. Czy oznacza to jednak, że musimy godzić się na zatruwanie naszych organizmów? Otóż nie, ponieważ odpowiedzią na chemię zawartą w jedzeniu, są ozonatory żywności. Dzięki nim, we własnych domach, możemy wyeliminować z pożywienia wszystko to, co mogłoby mieć zgubny wpływ na zdrowie.